Grindeanu: Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai

Pasajul Olteniței FOTO: Sorin Grindeanu
Pasajul Olteniței

Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pasajul va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului.

„Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, a scris Sorin Grindeanu, miercuri pe Facebook. 

Finanţarea acestui proiect a fost făcută prin POIM, iar valoarea investiţiei a fost de 169,5 milioane lei, fără TVA.

„Am verificat astăzi şantierul şi am stabilit ca Pasajul să fie deschis sâmbătă (27 mai). Constructorul s-a mobilizat bine în şantier deşi a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depăşite însă şi acum suntem siguri că putem da în circulaţie acest pasaj care va #descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei.

Pasajul face legătura între Bucureşti şi Popeşti Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei. Constructorul italian (Itinera SpA) a semmat contractul în anul 2019 şi a avut la dispoziţie 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM”, a precizat diretorl CNAIR, Cristian Pistol, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.