Gorghiu vrea înființarea unui Registru al traficanţilor de droguri

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, vrea înfiinţarea unui Registru al traficanţilor de droguri, pe modelul registrului agresorilor sexuali, care va reprezenta un mijloc de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri.

„Acest Registru va reprezenta un mijloc de cunoaştere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Am putea să ştim localitatea, deplasarea, modalitatea în care trafichează acele droguri mijlocul folosit. Aceste date pot fi transmise cu celeritate tuturor agenţilor de poliţie. (..) În opinia noastră, reprezintă o soluţie în vederea prevenţiei recidivei”, a transmis ministrul Alina Gorghiu, potrivit News.ro.

Ministrul Justiţiei a vorbit despre datele din raportul Agenţiei Naţionale Antidrog pe 2022, publicat în februarie 2023 care arată că 10,7% din cei cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani au consumat del puţin un tip de drog ilicit de-a lungul vieţii. ”

„De la an la an, acest comportament de consum aproape se dublează, sunt date oficiale din raportări ale instituţiilor statului”, a afirmat Alina Gorghiu.

În primele 6 luni ale anului 2023, 360 de persoane au fost condamnate definitiv pentru infracţiuni de trafic, la care se mai adaugă 135 de persoane în alte dosare în care obiectul este secundat, infracţiune de trafic intern şi internaţional. În total, 495 de condamnaţi în primele şase luni ale anului 2023.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.