Gabriela Firea: 30% doamne pe listele electorale!

Ministrul Familiei Gabriela Firea cere ca pe listele electorale să fie 30 la sută femei. Egalitatea de șanse nu poate rămâne doar la nivel de vorbe, iar acest proiect de lege este una dintre prioritățile legislative pentru acest an, afirmă Firea.

„Pentru a avea o societate modernă, adaptată vremurilor, este absolut necesar să schimbăm mentalitățile învechite. Avem suficiente exemple de femei de succes în politică, afaceri sau administrație. Am vorbit la Consiliul Politic Național al Partidul Social Democrat despre proiectele pe care le vom implementa în acest an la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, dar și despre șansa pe care o avem în Parlament pentru a îmbunătăți legile din România”, a transmis ministrul Gabriela Firea, pe Facebook.

Potrivit ministrului, proiectul a fost inițiat și depus la Parlament, la finalul anului trecut.

„Acest proiect de lege extrem important pentru toate doamnele din România prin care asigurăm accesul femeilor în politică, la nivel local. Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidați ale partidelor politice, la alegerile locale. Așadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor. Proiectul de lege se află în procedură de urgență la Senat, a primit avize favorabile de la Consiliul Legislativ, de la Consiliul Economic și Social și de la comisiile parlamentare care au dezbătut până în prezent propunerea. În curând, va ajunge în dezbaterea plenului Senatului și la vot. Sunt convinsă că toți senatorii vor fi de acord că această modificare este necesară”, a mai adăugat Gabriela Firea.

„Statutul femeilor din societatea noastră trebuie să se schimbe. Doar așa putem să modificăm ideea că rolul femeii este mai mult casnic. Acesta este extrem de onorant, însă femeile pot să se ocupe extrem de atent și de familie și să aibă și o carieră de succes!”, a mai precizat Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.