Firea: 30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat!

FOTO: Gabriela Firea/Facebook

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susține că a depus în Parlament un proiect de lege privind obligaţia de a asigura 30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat

„30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat! Schimbăm mentalităţi şi arătăm că doamnele merită şi pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administraţie, este momentul ca egalitatea de şanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaţionale, ci o regulă clară şi corectă, de secol 21. (….)În primul rând, asigurăm locuri obligatorii pentru femei în consiliile de administraţie ale întreprinderilor  de stat. 30% dintre posturile de membru în aceste consilii vor fi rezervate femeilor. Astfel, dacă numărul total al membrilor este 5, va exista cel puţin o femeie! Sunt cote de gen pe care alte state europene le-au reglementat de mult”, a declarat Gabriela Firea.  

Potrivit sursei citate, este important „să asigurăm accesul femeilor în politică, la nivel local”.

„Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale. Aşadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.  Ne-am consultat pe acest subiect şi am colaborat cu multe organizaţii şi asociaţii care militează şi susţin drepturile doamnelor. Ne-am sfătuit îndeaproape cu membrele CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, condusă de Cristina Chiriac”, a adăugat Firea, potrivit News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.