Fermierii cer ca ministrul Agriculturii să fie introdus ca membru în CSAT: „Securitatea alimentară e esențială”

CSAT, convocat de Iohannnis
CSAT, convocat de Iohannnis

Din cauza războiului din Ucraina, fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT. „Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, susțin fermierii. Documentul a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

Conform legii, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.

”Asigurarea securităţii alimentare a României sunt convins că este un obiectiv prioritar al întregii clasei politice. Ţara noastră poate juca un rol extrem de important în construcţia europeană privind asigurarea unei producţii agroalimentare care să atenueze efectele crizei de creşteri de costuri şi de preţuri pentru mâncare, fenomen cu care Uniunea Europeană se va confrunta pe termen nelimitat de acum înainte. Nu putem discuta de o securitate alimentară eficientă pentru fiecare cetăţean român fără a avea producători agroalimentari stabili financiari, care să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, fără a trăi în permanenţă cu gândul că mâine vor trebuie să pună lacăt pe poarta fermei. Apărarea Ţării înseamnă şi Apărarea Fermierilor. În aceste momente, când se joacă soarta sectorului agroalimentar românesc pentru următoarele decenii, considerăm că prezenţa ministrului Agriculturii în CSAT este necesară. Indiferent de numele acestuia şi de partidul din care face parte sau care îl susţine”, a spus Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.