sâmbătă, iunie 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăEste oficial! Cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile...

Este oficial! Cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după o condamnare definitivă riscă o pedeapsă suplimentară

-

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că persoanele condamnate care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani.

„Diferența între momentul evadării și arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă! Sunt prea multe asemenea cazuri, peste 100, care au primit condamnări definitive și se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din țară înaintea verdictului. Este nevoie de măsuri ferme care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase! Să vedem de acum dacă le mai dă mâna condamnaților fugari să fugă din țară, fiindcă cel puțin își vor dubla pedepsele!”, a transmis Marcel Ciolacu. 

Gorghiu: Legea anti-fugari, adoptată!

Legea anti-fugari, inițiată de Ministerul Justiției, a fost adoptată în ședința de Guvern, a anunțat și ministrul Alina Gorghiu.

„Cei care se vor sustrage de la executarea pedepselor vor primi în plus pedeapsa pentru evadare! Doar anul acesta, au fost aduși în România 621 de fugari”, a transmis Gorghiu. 

„Trebuie să înțelegem cu toții că nimeni nu e mai presus de lege și că sustragerea de la executarea pedepsei aduce grave prejudicii eficienței actului de justiție. Am considerat oportun să intervenim şi pe plan legislativ, cu scopul de a combate fenomenul sustragerii de la justiţia naţională. Vedem adesea și cum persoane față de care s-a dispus o pedeapsă definitivă privativă de libertate persistă în atitudinea de sfidare a legii.

Astfel, prin acest proiect, persoanele condamnate definitiv care nu se predau în 7 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care s-a dispus executarea pedepsei vor primi în plus o pedeapsă pentru evadare. Statul român nu este pasiv cu privire la tematica fugarilor. Identificarea celor mai bune soluții în acest sens rămâne o prioritate de mandat pentru mine”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CRAIOVA. Criminalul din Grădina Botanică, condamnat la 15 ani de închisoare

0
Magistrații Tribunalului Dolj l-au condamnat pe criminalul din Grădina Botanică din Craiova la 15 ani de închisoare și daune morale în valoare de 200.000 de euro pentru familia lui Melis. CITEŞTE ŞI: Tânărul înjunghiat în Grădina Botanică din Craiova va...