Dragoș Tudorache, despre USR: Partidul este dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic, care consumă aproape întreaga energie a membrilor

Dragoș Tudorache, sursa: Facebook

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, demisionar din USR alături de Dacian Cioloș, susţine că partidul este „dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic, care consumă aproape întreaga energie a membrilor”. 

„Trăim momente istorice, tulburi, cu provocări şi priorităţi fără precedent în ultimii 80 de ani şi niciun partid politic actual nu pare capabil să cuprindă această realitate. Am avut o criză COVID, urmată de un război, iar suprapunerea acestor două cataclisme socio-politice schimbă radical faţa lumii. Vom avea o deteriorare a nivelului de trai în România şi în lume, vom avea o tranziţie energetică dură, avem deja o criză climatică în plină desfăşurare şi un foarte posibil nou război rece, care ne va situa la graniţa dintre o lume autocratică, construită în jurul Rusiei (şi foarte probabil al Chinei), şi o coaliţie a democraţiilor lumii”, a scris Dragoș Tudorache, pe Facebook.

Europarlamentarul a vorbit despe motivele de ordin intern care l-au determinat să părăsească USR.

„Suntem în opoziţie de mai bine de opt luni. Faptul că nu am fost în stare să generăm o soluţie de guvern din umbră, prin care să facem o opoziţie articulată la coaliţia PNL-PSD (de altfel, şi ea incapabilă să răspundă la nevoile imediate şi de termen lung ale societăţii) este un simptom foarte grav al blocării la vârf a partidului. Mai mult decât atât, ideea de a aborda formarea unei astfel de echipe învârtindu-ne în aceeaşi sferă a oamenilor loiali ”grupului” este şi ea simptomatică pentru logica greşită pe care funcţionează acum partidul. Partidul este dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic, care consumă aproape întreaga energie a membrilor şi împiedică partidul să articuleze soluţii şi politici serioase”, a explicat Tudorache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.