Dîncu crede că „nu sunt șanse foarte mari” ca PSD să voteze un guvern minoritar

Vasile Dîncu susține că sunt șanse mici ca PSD să susțină un guvern minoritar al liberalilor, dar o decizie definitivă în partid nu este luată și discuțiile continuă, inclusiv cu premierul desemnat.

„E greu să apreciez, 50-50 la sută. Am văzut că liberalii au și o foarte mare mobilitate, și-au schimbat într-o noapte candidatul pentru funcția de premier, este mingea în terenul lor, trebuie să facă concesii ca să-și poată construi o majoritate. Mâine (luni – n.r.) au o ocazie, dacă premierul desemnat ajunge la USR, are deja ocazia să-și construiască o majoritate și atunci ar fi șanse. Dar eu zic că sunt 50-50 la sută”, a spus Vasile Dîncu, la Digi 24

„Noi nu putem în acest moment să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Și nici să ne asociem cu asta. (…) Nu ne dorim să facem niciun fel de USL. Din punctul acesta de vedere, ne înţelegem foarte bine. Nici nu avem ce negocia cu PNL, deși sunt tot felul de zvonuri că negociem. Noi negociem, dacă negociem – și a vorbit președintele nostru cu dl. Ciucă – cu premierul desemnat, care are un mandat să facă un guvern  (…) Noi nu avem în acest moment de făcut proiecte politice împreună. Suntem stânga, PNL este pe partea dreaptă, noi suntem în ascensiune în sondaje și-n favorabilitatea publicului, ei sunt în scădere, nu ne putem asocia atât de simplu, pentru că avem și noi un partid destul de mare în spate și acesta nu poate merge pe improvizații”, a declarat Vasile Dîncu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.