Dîncu a dezlegat misterul navelor ruseşti distruse de ucraineni cu drone: „Cred că încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, susține că acele două nave de mici dimensiuni care au fost observate la gurile Dunării şi care au fost scufundate de către armata ucraineană cu ajutorul dronelor cel mai probabil aveau misiunea de a supraveghea zona.

„Erau două nave de mici dimensiuni, nu erau nave foarte mari, dar erau nave care supravegheau acest spaţiu, supravegheau, probabil voiau să observe şi mişcarea ucrainenilor pe canal şi probabil că, aşa cum a anunţat propaganda rusă în ultima vreme, sunt îngrijoraţi de faptul că nu au reuşit să blocheze totalmente Ucraina şi se organizează transport de cereale spre portul Constanţa şi în zona gurilor Dunării. Deci cred că aceste nave încercau să supravegheze această zonă, să calculeze traficul, să vadă, probabil, ceea ce se întâmplă în această zonă. Au fost scufundate însă şi probabil că informaţiile nu au mai ajuns acolo unde trebuiau să ajungă”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit News.ro.

Două nave ruseşti de patrulare din clasa Raptor au fost distruse, luni dimineaţa, în apropiere de Insula Şerpilor în atacul unei drone ucrainene Bayraktar, potrivit comandantului Forţelor aeriene ucrainene, citat de Ministerul ucrainean al Apărării.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.