Diaconescu contestă excluderea sa din PMP: Decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită

Cristian Diaconescu susține că decizia excluderii sale din din PMP a fost luată într-un şedinţă nestatutară a Colegiului Naţional. „Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să elimine partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022”, a spus Diaconescu.

„Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe. Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să elimine partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România. De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este nulă deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”, a scris Cristian Diaconescu, miercuri pe Facebook. 

Diaconescu spune că va „continua ca preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”. 

Cristian Diaconescu, fost președinte al PMP, a fost exclus miercuri, din partid, a anunțat actualul lider al formațiunii, Eugen Tomac. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here