DEUTSCHE WELLE: De la Maniu și Coposu la pușcăriașul Dragnea

Captură video

Plecând de la faptul că Biroul Național de Conducere al PNȚCD i-a înmânat în urmă cu câteva zile lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu“, DEUTSCHE WELLE face o analiză extrem de critică a evoluției partidului lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu, din care redăm cele mai importante pasaje:

Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso cuprinde harta României Mari și cele patru principii ale partidului: democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială.

Că Liviu Dragnea a călcat în picioare toate principiile partidului fondat de Iuliu Maniu nu este un secret pentru nimeni. De la Maniu și Coposu la pușcăriașul Dragnea nu a fost nevoie decât de o aruncătură de băț din partea arhitectului acestei blasfemii, anume a președintelui PNȚCD Aurelian Pavelescu.

Alianță contra naturii

Liviu Dragnea a participat la ședința forului de conducere al țărăniștilor unde a fost parafată o alianță contra naturii între PNȚCD și Alianța pentru Patrie (APP), partid fondat în toamna anului trecut de fostul stăpân absolut al PSD și de bodyguardul său politic Codrin Ștefănescu.

De cealaltă parte, oportunistul președinte al PNȚCD Aurelian Pavelescu anunță într-un comunicat că alianța abia parafată, formată din partide suveraniste, este vitală întrucât „actualele instituţii ale UE, prin încălcarea tratatelor constitutive, doresc confiscarea suveranităţii statelor membre, cele mai grave acţiuni fiind de nerecunoaştere a Constituţiilor votate de popoarele europene.“

Aventurierul politic Aurelian Pavelescu a trecut pe la cinci partide: Partidul Național Liberal, partidul extremist Dreapta Națională, Partidul Democrat, Partidul Inițiativa Națională și Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, al cărui președinte este din 2010. A jucat însă de fiecare dată la pierdere.

Afacerile lui Pavelescu

Mulți s-au întrebat de-a lungul timpului cum a fost posibil ca PNȚCD să ajungă un partid de buzunar. Să se reducă la o mână de membri fără nume, fără idealuri, fără ideologie. Răspunsul se află în spatele ușilor închise ale puterii oculte. Mai exact, ale fostei Securități. Dacă partidul și-ar fi păstrat aliniamentul în care îl lăsase Corneliu Coposu, ar fi fost cel mai de temut adversar al PSD-ului de azi, în condițiile în care PNL s-a dovedit de-a lungul timpului a fi un partid ascultător, dispus să facă alianțe contra naturii pentru a participa la banchetul puterii.

Revenind la ceasul de taină în care oportunistul Aurelian Pavelescu a bătut palma cu pușcăriașul Liviu Dragnea, reținem și faptul că președintele PNȚCD este acuzat de europarlamentarul țărănist Cristian Terheș că ar fi cauzat un prejudiciu partidului de 688.000 de lei. În plus, tot Pavelescu este acuzat că a vândut sediul istoric al PNȚCD din strada Clemenceau din centrul Bucureștiului patronului firmei Rotary Construcții la un preț subevaluat față de prețul pieței.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here