Deputat USR, exclus din USR după ce a criticat dur conducerea partidului: „Este rușinos și descalificant modul în care au procedat”

Deputatul Andrei Lupu, Facebook

Președintele interimar Cătălin Drulă a anunțat că parlamentarii USR au decis prin vot excluderea deputatului Andrei Lupu din grupul parlamentar și din partid pentru declarații împotriva conducerii.„Bunul-simț ar fi trebuit să îi spună să plece singur, după sarabanda de mizerii și minciuni pe care a aruncat-o în spațiul public”, a spus Drulă.

Andrei Lupu este deputat de Prahova şi a fost ales pe listele electorale ale Alianţei USR PLUS, fiind și un apropiat a lui Dacian Cioloș. El a fost acuzat conducerea USR în declarații publice că a refuzat orice dezbatere internă și că a respins încercările de împrospătare a leadershipului.

„Domnul Lupu a fost, prin votul grupului USR, exclus din grupul parlamentar. Bunul-simț ar fi trebuit să îi spună să plece singur, după sarabanda de mizerii și minciuni pe care a aruncat-o în spațiul public. El a fost votat pe o funcție de încredere, USR are două funcții în biroul permanent al Camerei, partidul i-a dat încredere, dar el așa a ales să le respecte votul și încrederea. Din fericire, USR are anticorpii necesari pentru a elimina astfel de situații și să meargă mai departe ca un partid care respectă ce le-a spus cetățenilor”, a Cătălin Drulă.

După excluderea sa din partid, Andrei Lupu a reacționat pe Facebook, afirmând că „este pusă în practică de către o parte dintre colegii mei de partid care au acționat la comanda politică a conducerii USR, iritată de declarațiile politice pe care le-am avut în ultimele două săptămâni”.

„Nu ascund în niciun fel pozițiile mele critice la adresa conducerii, dar vreau să subliniez că a critica pe cineva nu înseamnă a acuza. Sunt avocat de profesie și știu diferențele de nuanțe. Am dreptul de a fi critic, după cum am dreptul de a fi liber să declar public ceea ce consider a fi necesar să fie transmis opiniei publice. Să interpretezi orice critică drept un atac la imaginea partidului este o practică lipsită de orice capacitate de introspecție și reflectă frica unor politicieni de a se confrunta cu propriile limite și incompetențe. Formal, conducerea USR are posibilitatea de a exclude pe oricine. Asta nu înseamnă ca e înțelept politic sau că e vreo dovadă de competență în a conduce un partid.

Actuala conducere a USR trăiește cu spaima de a nu pierde controlul partidului și acționează ca atare. Faptul că eu subliniez nereguli interne din interiorul grupului parlamentar sau din exterior nu are nici o relevanță pentru adevăr. Membrii de partid știu ce se întâmplă și vor alege in consecință. Este rușinos și descalificant modul în care au procedat, în lipsa mea și fără a exista o minimă dezbatere în legătură cu acuzațiile pe care au încercat să le construiască împotriva mea. Paradoxal, excluderea a avut loc exact în momentul în care aveam o întrevedere cu comisarul european Didier Reynders despre situația statului de drept si legile justiției in țările din estul Europei”, a scris Lupu, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.