sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăDaniel Baciu, despre legea pensiilor: S-a făcut o campanie negativă, neţinând cont...

Daniel Baciu, despre legea pensiilor: S-a făcut o campanie negativă, neţinând cont de elementele pozitive 

-

Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii, se plânge că s-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi a pensiilor, neţinând cont de elementele pozitive pe care le are. „Noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem”, spune Baciu.

„S-a făcut o campanie negativă asupra acestei legi, neţinând cont de elementele pozitive pe care le are şi lând în calcul doar aceste cazuri. Noi nu ne-am propus ca prin această recalculare să mărim toate pensiile, asta o spun din capătul locului, noi ne-am propus să eliminăm inechităţile din sistem şi eliminarea inechităţilor înseamnă ca cei care au fost dezavantajaţi în cursul pensionării să li se facă dreptate, iar care au avut beneficii, în timpul pensionărilor, eventual dacă rămân cu un cuantum mai mic, să rămână cu pensia în plată, nicidecum să le scadă pensiile”, susține Danie Baciu, într-un interviu la Digi24.

Potrivit acestuia, 3,8 milioane de pensionari vor avea pensii mai mari.

”Ne-am gândit să facem dreptate în rândul pensionarilor, să eliminăm aceste inechităţi, iar în momentul în care vor ajunge şi cei care sunt jos, cu pensia, acum, vorbim de 3,8 milioane de pensionari. (…)700.000 sunt cu pensii mari, pentru că au avut avantaje şi beneficii în timpul pensionării. Nu sunt defavorizaţi. Cei cărora le cresc pensiile, nici acum nu îi vor ajunge din urmă pe cei 700.000”, a mai subliniat preşedintele Casei de Pensii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...