Ciucă, videoconferință cu prefecții pe subiectul caniculă: „Am cerut să fie pregătiți să intervină în orice moment”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicoale Ciucă a convocat vineri dimineță videoconferința cu prefecții și cu instituțiile responsabile pentru a coordona cât mai bine la nivel central și local măsurile de intervenție pentru protejarea populației de efectele caniculei.

„Vom continua acțiunile de transport a apei și apei menajere în zonele afectate de secetă, de acordare a sprijinului în punctele de prim ajutor, de prevenire a incendiilor și arderilor necontrolate. Am solicitat prefecților și autorităților locale să desfășoare activități de prevenție, de informare a cetățenilor și să implice organizațiile neguvernamentale și serviciile voluntare în tot ce înseamnă protejarea oamenilor”, a transmis Ciucă.

Premierul a subliniat că este foarte important ca la nivelul fiecărei localități să fie organizate puncte unde se poate asigura asistență medicală și distribuire gratuită a apei.

„Dacă va fi nevoie, vom lua măsuri suplimentare față de cele deja stabilite în Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU)”, a spus Ciucă.

În ceea ce privește situația generată de scăderea debitului cu peste 50% a fluviului Dunărea, în decizia CNSU de ieri după-amiază, s-a stabilit ca pe o porțiune să se intervină pentru a asigura navigabilitatea în sectorul respectiv.

„Este nevoie să intervenim pentru că se înregistrează un flux ridicat de trafic pe Dunăre comparativ cu anii precedenți.

Am cerut ferm autorităților să fie pregătite să intervină în orice moment! Am solicitat seriozitate maximă, coordonare, responsabilitate și activitate 24 cu 7”, a adăugat Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.