Ciucă: Trei milioane de persoane vor beneficia de vouchere sociale o dată la două luni

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba ordonanţa de urgenţă pentru acordarea de vouchere românilor din categoriile vulnerabile. 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste vouchere.

„Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului Sprijin pentru România şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional.(…) Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene”, a declarat premierul Ciucă.

Voucherele pentru alimente de bază sunt în valoare de 50 de euro și se acordă la fiecare două luni, ”pentru familii cu cel puţin doi copii sau monoparentale, cu venit mai mic de 600 de lei pe lună, pensionarii care au un venit lunar mai mic de 1.500 de lei, persoanele cu venit minim garantat, persoanele cu dizabilităţi”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.