Ciucă: România, solidară cu Franţa. Am convocat CNSU pentru a oferi sprijn pentru stingerea incendiilor

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă anunță că România este solidară cu Franţa, stat care se confruntă în aceste zile cu incendii extinse de vegetaţie, ţara noastră dovedind astfel capacitatea de a fi „un partener pe care aliaţii se pot baza.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca două aeronave militare cu mijloace de intervenţie şi 77 de pompieri salvatori să meargă pe teritoriul francez, „pentru a oferi expresia solidarităţii româneşti şi sprijin concret pentru stingerea incendiilor”.

„România este solidară cu Franţa, partenerul şi prietenul nostru tradiţional, care se confruntă în aceste zile cu incendii extinse de vegetaţie. În urma consultării cu preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, am convocat astăzi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili intervenţia noastră alături de alte state membre, în cadrul Mecanismului European de Protecţie Civilă. Două aeronave militare cu mijloace de intervenţie şi 77 de pompieri salvatori vor ajunge în scurt timp pe teritoriul francez, pentru a oferi expresia solidarităţii româneşti şi sprijin concret pentru stingerea incendiilor”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here