Cîțu, acuzat că a mințit în CV-ul oficial de la Guvern legat de anul absolvirii masterului din SUA. Executivul: Premierul a fost de bună credință

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că a terminat masterul în 2002, nu în 1999, cum apare în CV și cum a pretins până în prezent, după ce Iowa State University din Statele Unite a contrazis informațiile din CV-ul premierului.

În CV-ul oficial al premierului apărea faptul că între 1997-1999, a făcut un masterat la Universitatea de Stat din Iowa, după care, până în 2002, acesta ar fi studiat la aceeași universitate un doctorat, însă „fără dizertație”.

Potrivit Libertatea, Universitatea de Stat din Iowa a transmis faptul că Florin Cîțu ar fi încheiat studiile la Masterul Major Economics pe 11 mai 2002. ”Confirmăm că Florin Cîțu a primit o diplomă Master of Science în Economie (Major Economics) pe 11 mai 2002 de la Universitatea de Stat Iowa”.

 Guvernul susține că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale.

”În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă,  a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master.

În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a precizat Executivul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.