Ciolacu șterge pe jos cu Cîțu: N-ar trebuie să aibă acces la secrete de stat, e condamnat penal!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, face o paralelă între Liviu Dragnea şi primul ministru Florin Cîţu, spunând că nici Cîţu nu ar trebui să ocupe funcţia de premier, după condamnarea din Statele Unite, așa cum nici fostul președinte PSD nu a putut-o face.

El consideră că premierul Florin Cîţu nu ar mai trebui să fie beneficiarul unor informaţii care reprezintă secrete de stat.

CITEȘTE ȘI: PSD depune moțiune de cenzură împotriva guvernului: „Viziunea lui Cîțu: O Românie penală, dar liberală”

„Partidele au un statut care trebuie respectat. Văd că se dă derogare la domnul Cîţu că nu este membru… eu ştiu că şi în statutul Partidului Social Democrat şi în statutul Partidului Naţional Liberal ştiu că persoanele care au condamnări penale nu pot să acceadă la conducere şi la funcţii publice. Ce facem fără penali în funcţii publice? Fără penali reabilitaţi în funcţii publice. Să iasă domnul Barna şi cu domnul Cioloş – cei care au venit acum trei ani şi ne-au spus cu fără penali în funcţii publice – şi să ne detalieze: dom-le, e vorba de fără penali care nu sunt reabilitaţi, cei reabilitaţi au voie să fie în funcţii publice. Noi vorbim de Guvernul României, noi vorbim de primul ministru al României. Eu ştiu că la un moment dat domnul Liviu Dragnea nu a putut să ocupe funcţia de prim ministru pentru că avea o condamnare cu suspendare. Cum facem, împărţim legea noi, după bunul plac?”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ar trebui izolat

El consideră că primul ministru al României nu ar mai trebui să primească informaţii secrete.

„Atâta timp cât ai avut o condamnare penală, nu mai eşti îndreptăţit să ai informaţii secrete. Legea este clară. Dacă ai fost o dată condamnat penal, nu mai ai dreptul să primeşti informaţii, chiar dacă eşti reabilitat sau nereabilitat. Cum conduce un prim ministru fără informaţii secrete?”, a adăugat Ciolacu.
Întrebat dacă are informaţii conform cărora premierul României nu mai este beneficiarul unor informaţii secrete, liderul PSD a răspuns: „Păi cine îi transmite aceste informaţii încalcă legea”.
„Dar ce, e guvernată România? Se mai aplică legea în România?”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.