Cine este favorit pentru Preşedinţie în PNL

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă că prima variantă în ceea ce priveşte candidatul PNL la alegerile prezidenţiale este preşedintele partidului. „Este prematur să discutăm acum, dar da, preşedintele partidului întotdeauna e o variantă de luat în calcul”, arată ea.

CITEŞTE ŞI: Ciucă, despre riscul ca Rusia să atace România: Nu putem neglija ideea!

Întrebată, miercuri seară, la B1 Tv, dacă PNL îl va susţine pe Nicolae Ciucă pentru a fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, Alina Gorghiu a afirmat că formaţiunea are câteva variante.

„(PNL) are foarte multe variante, dar n-am să dau numele candidaţilor. Prima variantă este preşedintele partidului, dintotdeauna, preşedintele partidului a candidat la preşedinţia României. Asta a fost regula în PNL. Sigur că premierul Ciucă are această variantă de luat în calcul. Nu s-au făcut sondaje, nu s-a decis candidatul la noi”, a continuat ea.

Ea a subliniat că Nicolae Ciucă este „una din variantele” pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.

„Este prematur să discutăm acum, dar da, preşedintele partidului întotdeauna e o variantă de luat în calcul. Nu s-a discutat…”, a mai spus Gorghiu.

Ciucă ar fi pe primul loc

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, declara, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre prezidenţiabilul PNL, că în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care partidul se bazează şi este principala opţiune a PNL. Stroe spunea despre liderul PNL că este un lider pe termen lung şi este convins că va duce PNL la peste 30 de procente şi va conduce PNL mult timp de acum înainte.

„Nu trebuie să ne ascundem, în momentul de faţă Nicolae Ciucă este omul pe care ne bazăm, este principala opţiune a PNL şi cea mai la îndemână şi mai naturală, preşedintele partidului, prim-ministrul, este un om pe care îl apreciem. (..) Nicolae Ciucă este un om foarte riguros, pe termen lung activitatea acestui lider va fi foarte apreciată”, spunea purtătorul de cuvânt al PNL.

Despre forţa lui Nicolae Ciucă de a fi o locomotivă pentru partid, Ionuţ Stroe arăta că, „în momentul alegerii în fruntea partidului, acesta se afla mult peste PNL”.

„S-a mizat foarte mult pe cariera acestui om, pe seriozitatea, pe profilul public, reputaţia pe care o avea de general NATO şi evident că la vremea respetivă a fost învestit cu încrederea partidului. Guvernarea erodează, nu trebuie să fii sociolog de meserie să îţi dai seama că guvernarea erodează. Acest om conduce un guvern care a traversat cele mai neînchipuite crize, suprapuse, e un război în vecinătate, inflaţia a atins cote care nu au mai fost atinse din anii 90”, spunea Stroe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.