Cîmpeanu: Transportul elevilor este o măsură care nu a fost nicidată aplicată 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că transportul elevilor este o măsură care niciodată nu a fost aplicată, mai ales că „în România sunt mari probleme cu asumarea de responsabilitate”.

”Transportul elevilor este o măsură care nu a fost nicidată aplicată, în sensul  gratuităţii transportului elevilor. Am propus o variantă în lege. Această variantă presupune  asumare de responsabilităţi. Se pare că în România avem probleme cu asumarea de responsabilitate, mă refer la instituţiile statului român. Din discuţii cred că am reuşit să ajungem la un numitor comun în aşa fel încât transportul să fie asigurat într-o manieră partajată, între autorităţile locale, care au regiile de transport şi  Ministerul Educaţiie, posibil 50% Ministerul Educaţiei, 50%  autorităţi locale.

Şi cealaltă componentă, pentru că un elev care merge la şcoală în localitatea de domiciliu, are nevoie de transport şcolar. Atunci când  un elev merge la şcoală  într-o altă localitate decât cea de domiciliu, are nevoie de decontul navetei care poate fi intrajudeţean, dacă domiciliul şi şcoala sunt în acelaşi judeţ sau interjudeţean, dacă  domiciliul şi şcoala sunt în judeţe diferite”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la TVR Info.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.