Cîmpeanu spune că elevii nu vor sta în frig la iarnă: „Asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră”

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță într-un mesaj pe Facebook că vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece. 

În acest sens, ministrul a convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a transmis ministrul Educației. 

Proiectul Legii Educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a mai scris Cîmpeanu. 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here