Cîmpeanu: Elevii care au contraindicații certificate medical vor avea acces la școala online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Elevii care vor învăța online sunt cei cu contraindicații certificate medical sau comorbidități, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Cîmpeanu nu exclude existența scenariilor și utilizarea lor în cazul în care valul al patrulea al pandemiei de Covid se va intensifica în România.

„Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite. Dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi păstrez optimismul. Optimismul este bazat pe ceea ce am anuțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară – distanțarea adecvată, reguli de igienă, aerisire spații, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măștii de protecție. (…) În calitate de ministru trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim, de a utiliza aceste scenarii”, a declarat Cîmpeanu.

Elevii cu contraindicații medicale certificate și comorbidități vor trebui să aibă în continuare acces la învățământul online.

„Acei elevi care au contraindicaţii certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământul online. Pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical”, a afirmat ministrul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.