Ce spune premierul Ciucă despre amânarea plăţii ratelor

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în coaliţia de guvernare s-a decis să nu se ia, deocamdată, măsura amânării plăţii ratelor la bănci. Autorităţile continuă însă să analizeze să vadă cât de benefică este măsura amânării plăţii ratelor pentru populaţie şi mediul de afaceri.

„Este o măsură pe care am discutat-o cu ministrul de Finanţe. În acest moment, datele pe care am reuşit să le analizăm ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei – să continuăm să analizăm, să vedem cât de benefică este pentru populaţie şi mediul de afaceri. Este o amânare a deciziei”, a declarat Nicolae Ciucă.

Totodată, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, spune că se discută în continuare cu sistemul bancar.

„Această măsură a rămas încă în discuţie. Discutăm cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea cotelor pe această măsură, pentru că (…) amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura ne-a făcut să analizăm în continuare cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru companii și mai ales pentru cetățeni”, a explicat ministrul, potrivit Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.