Budăi: Nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre supraimpozitarea pensiilor speciale și a ținut să precizeze că pensiile militare nu intră în această categorie.

Ministrul Budăi spune că a trimis toate datele de care dispune Ministerul Muncii către Ministerul Finanţelor şi că ministrul Adrian Câciu urmează să propună un procent privind impozitarea pensiilor speciale.

„Să vină domnul ministru cu propunerea şi vedem. Noi am dat toate cifrele de care dispunem. E propunere pe Codul fiscal şi e la dumnealui, ministrul Finanţelor. Eu nu cred că pensiile militare sunt pensii speciale şi nu cred că vor intra aici. Nu cred că vor intra aici pentru că noi vom discuta cu Comisia. Oricum renegocierea PNRR, inclusiv pe agricultură, pentru că e anormal ca într-un program să nu ai niciun leu pentru managementul apei în România.

De altfel, am primit întrebări de la Comisia Europeană de ce o asemenea asumare a unui procent de 9,4% până în 2070 cu plata pensiilor. Nu există niciun document care să fi plecat din Ministerul Muncii cu acest procent. (…)Au înţeles că pensiile militare nu au cum intra în această categorie. Sunt chestiuni diferite. Vom încheia discuţiile cu Comisia. Discuţii la nivel de comisar şi la nivel de tehnic, dar dacă mergi pe masă cu toate argumentele.”, a declarat Marius Budăi, potrivit News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.