Aurescu: România susține interzicerea importurilor de petrol din Rusia.

Bogdan Aurescu

România susține renunțarea la importul de petrol din Rusia, în cadrul celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei propus de Comisia Europeană, a anunțat Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.


„Deocamdată suntem în faza în care al șaselea pachet de sancțiuni este în discuții, în continuare. El se referă doar la petrol în acest moment. Interzicerea importului de gaz din Federația Rusă nu face parte în acest moment din pachetul care se discută. Este o măsură care trebuie pregătită, pentru că există deja un nivel de ambiție creat de Uniunea Europeană pentru a renunța gradual la importurile de gaze din Federația Rusă. (…)„În ceea ce privește petrolul încă se discută. Noi susținem această măsură, care presupune și o perioadă de tranziție – sau de grație – în acest proces de renunțare la importurile de petrol. Nu am încă rezultatul discuțiilor de astăzi, de la Bruxelles. Sper însă să ajungem la un consens în așa fel încât să putem să adoptăm acest pachet cât mai curând”, a adăugat el.”, a spus Aurescu la Digi24.

Ministrul de Externe a adăugat că presiunea asupra Federației Ruse trebuie să continue.

„Iar pachetul nu este doar despre petrol, mai sunt și alte măsuri care sunt incluse acolo – scoaterea altor bănci importante ale Rusiei din sistemul SWIFT, interzicerea anumitor canale media ale Federației Ruse care sunt utilizate pentru propaganda rusă de război.

Mai sunt și alte măsuri – listări suplimentare de factori de decizie din Federația Rusă, măsuri care au în vedere și Belarusul, care a sprijinit această agresiune, este complice la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucraina. Este important ca aceste măsuri să fie decise cât mai rapid. Noi susținem o adoptare cât mai rapidă și am acționat în cadrul acestor negocieri foarte constructiv”, a conchis Aurescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here