duminică, septembrie 8, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăAl noulea candidat la Președinția României și planurile lui

Al noulea candidat la Președinția României și planurile lui

-

Dintre cei nouă candidați care și-au declarat deja intenția de a intra în cursa pentru Președinția României, patru sunt independenți.

Peste jumătate dintre români (54,4%) ar vota, la alegerile prezidențiale, un candidat fără apartenență politică, arăta un sondaj INSCOP, realizat la începutul lunii iulie.

Primul anunț oficial referitor la candidatură a fost făcut încă din martie 2023. Acesta îi aparține deputatului Andi Gabriel Grosaru. Programul politic al primului candidat are cinci direcții de acțiune care ar repune România pe drumul cel bun, susține el.

,,Timp de un deceniu, România a ratat numeroase oportunități de dezvoltare, iar crizele din ultimii ani ne-au prins vulnerabili și ne-au lovit din plin. Suntem, astăzi, pe ultimele locuri în Europa la capitole precum venitul pe cap de locuitor, lupta împotriva corupției, calitatea serviciilor de sănătate și educație. Țara noastră a ajuns un paradis pentru rețelele de crimă organizată, iar traficul și consumul de droguri se află la un nivel fără precedent. Actuala clasă politică și-a demonstrat neputința în fața provocărilor vremurilor. Derapajele de la democrație, încălcarea drepturilor omului, perpetuarea corupției, abuzurile și criminalitatea trebuie stopate. Am cunoștințele, voința și capacitatea de a lua măsurile necesare pentru a repune România pe drumul cel bun”, a declarat Andi Gabriel Grosaru, candidat la Președinția României.

Ce planuri are primul candidat anunțaț de la prezidențiale?

Prin elaborarea unei ample platforme program, intitulată ,,Totul pentru România”, candidatul enunță cinci traiectorii generale de acțiune, care ar asigura, pe plan intern, cadrul necesar recuperării decalajelor economice și restabilirii echității sociale, dar și poziționarea corectă a României, în raport cu partenerii externi și în cadrul alianțelor economice, politice și militare.

Stoparea risipei banului public și gestionarea responsabilă a tuturor tipurilor de resurse, de care România dispune, este primul pas pe care programul electoral al candidatului independent îl propune, pentru viitorul mandat la Cotroceni. În contextul schimbărilor disruptive din ultimii ani, precum pandemia și războiul din Ucraina, România trebuie să-și redefinească strategia economică pentru a-și consolida poziția între economiile puternice ale Europei. Este necesară exploatarea resurselor proprii într-o manieră care să genereze maximum de valoare adăugată și să reducă risipa. În același timp, pentru crearea unui mediu concurențial sănătos, este esențial să se asigure condiții echitabile de acces la facilități fiscale, fonduri și credite pentru companiile românești, deopotrivă cu cele străine.

Citiți mai multe pe infofinanciar.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alfred Bulai a făcut infarct, în arest. A fost transportat de urgență la spital

0
Alfred Bulai a fost dus de urgență din Arestul Central la Spitalul Universitar, după ce a acuzat stări de rău. El ar fi suferit un infarct. Medicul centrului de arestare în care se afla sociologul Alfred Bulai a observat că...