Acuzații BOMBĂ: Vlad Voiculescu a comandat 9 milioane de doze de vaccin care nu a fost aprobat!

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la Guvern, că negocierile pentru achiziția de vaccinuri anti-coronavirus au fost purtate de Comisia Europeană cu producătorii în numele tuturor statelor membre, în contextul anchetei DNA privind vaccinurile.

Premierul a explicat că s-a ajuns la un acord între Comisia European și producătorii de vaccinuri pentru livrarea a 4,4 miliarde de doze până în 2023, adică de zece ori mai multe doze decât populația UE. Mai departe, toate țările primesc din aceste vaccinuri o cotă parte direct proporțională cu populația respectivei țări. „România poate accesa 4,3%” din totalul vaccinurilor, a adăugat Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Vlad Voiculescu, derapaj la adresa PNL: Golăneală!

În acest context, el a acuzat că foști miniștri ai Sănătății „vin cu dezinformări” în spațiul public, cu referire la foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă care au spus că România a cumpărat exagerat de multe vaccinuri pentru că așa a vrut Cîțu.

Decizia Comisiei Europene

„Pentru a face o comanda, cel care semneaza in numele Romaniei este ministrul Sanatatii. Daca ministrul avea o problema cu numarul de doze, ar fi spus ceva”, a zis Cîțu. El a adăugat că Vlad Voiculescu a semnat pentru un număr de peste 28 de milioane de doze de vaccin. „Deci daca erau prea multe putea sa spuna”, a zis premierul.

Cîțu a adăugat că Voiculescu ar trebui să fie întrebat și de ce „a făcut comandă pentru un vaccin care încă nu a fost aprobat, 9 milioane de doze”.

Premierul a adăugat că este bine că a existat negocierea realizată de Comisia Europeană în numele statelor membre, pentru că era riscul ca unele țări să nu ajungă la vaccin.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.