Lucrări de importanta națională, „faultate” la Transelectrica! Directori provizorii și jocuri politice

Transelectrica

Provizoratul perpetuu la conducerea Companiei Naționale Transelectrica naște monștri. Proiecte deosebit de importante pentru stabilitatea Sistemului Energetic Național sunt întârziate sine die, ca urmare, susțin surse din companie, a intereselor politice oculte.

Proiectul liniei electrice aeriene Cernavodă-Stâlpu, parte a Clusterului Black Sea Corridor nu mai poate fi finalizat la termenul asumat (2020) deși este unul dintre cele şase obiective de investiţii majore derulate de Transelectrica SA, în valoare de circa un miliard de lei, care se regăsesc pe lista proiectelor de interes comun (PCI) privind infrastructura energetică, adoptată în luna noiembrie a anului 2017 de Comisia Europeană.

Obiectivul „LEA Cernavodă – Stâlpu” afectat de provizoratul Transelectrica

TranselectricaConstruirea acestei linii (LEA 400kV Cernavodă-Stâlpu) este necesară, ţinând cont de dezvoltarea și de perspectivele de dezvoltare a parcului eolian din zona Dobrogei. Cu toate acestea, deși construirea durează până la 24 de luni, nu a fost finalizată nici măcar licitația de construire a acesteia, astfel că este mai mult decât improbabilă finalizarea acesteia în 2020, conform planului de dezvoltare pe 10 ani al Transelectrica.
Pentru acest proiect, valoarea totală a grantului aprobat de Comisia Europeană, prin Mecanismul de Interconectare a Europei, a fost de 27 de milioane de euro, din care Transelectrica a anunțat, în mai 2018, că a încasat prima tranșă, în valoare de 2,2 milioane de euro.

Încetinirea proiectelor vitale ale Transelectrica este pusă, de către specialiștii din companie, și pe seama intereselor politice oculte, Transelectrica fiind ținută sub conduceri provizorii, care se „actualizează” din șase în șase luni. „Nu știu câtă competență se ascunde în spatele acestor numiri, par a fi mai degrabă politice. Iată de pildă, domnul Saragea (Constantin Saragea – membru provizoriu în ultimele trei Directorate ale Companiei) a fost revocat în noiembrie 2018 din funcție, dar a fost numit la loc o lună mai târziu, sub tutela, din câte se vorbește, a ministrului Niculae Bădălău”, ne-au seclarat surse din companie.

Într-adevăr potrivit datelor oficiale ale companiei Transelectrica, Constantin Saragea a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere, din funcția de membru provizoriu al Directoratului Transelectrica, pe data de 23 noiembrie, deși mandatul îi expira abia pe 17 ianuarie 2019. Patru săptămâni mai târziu, după instalarea în funcție a ministrului economiei, Niculae Bădălău, Constantin Saragea a fost reinstalat ca memrbu al Directoratului (vezi mai jos)!

Transelectrica
Constantin Saragea a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere, din funcția de membru provizoriu al Directoratului Transelectrica, pe data de 23 noiembrie, deși mandatul îi expira abia pe 17 ianuarie 2019. Patru săptămâni mai târziu, a fost reinstalat

Cetățeanul.net a solicitat Transelectrica explicații cu privire la motivele pentru care s-au produs evenimentele de mai sus, dar nu am primit încă un răspuns până în prezent. Totodată, Cetățeanul.net a solicitat Transelectrica și Agenției Naționale de Integritate (ANI) să verifice dacă între membri ai conducerii Transelectrioca există relații de rudenie nedeclarate și ce situații de incompatibilitate ar putea naște acestea. Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.