Guvernul lansează programul „Prima mașină”

programul „Prima mașină” mașină nouă în 2018 dacia maisini noi APIA

Guvernul lansează programul „Prima mașină” după ce l-a modificat şi completat, astfel încât vor putea fi cumpărate şi maşini electrice sau hibride noi.

„Guvernul a adoptat astăzi în şedinţă modificări şi completări aduse programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, este vorba despre programul aprobat prin OUG 66/2014. După cum ştiţi, programul are ca obiectiv principal facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţionarea unui autoturism nou, prin contractarea de credite garantate de stat. Pot fi cumpărate următoarele tipuri de autovehicule noi: clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid şi full electric”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

De asemenea, prin modificările operate azi în legislaţie, persoanele fizice vor putea să îşi achiziţioneze un autoturism nou chiar dacă au mai deţinut anterior un astfel de autoturism. Se elimină aşadar obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai avut în proprietate un autoturism nou, o condiţie existentă înainte de modificări în cadrul programului „Prima maşină”

În acelaşi timp actul normativ aprobat de Guvern prevede şi acceptarea eco-bonusurilor şi a eco-tichetelor acordate în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus pentru achitarea avansului minim obligatoriu.

„Pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic (cu motor cu ardere internă), preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz. Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 100.000 lei, la care se adaugă TVA, iar pentru autoturismele electric hibrid şi pur electric preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz”, se arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ