Nicuşor Dan a făcut o plângere penală împotriva Gabrielei Firea

plângere penală împotriva Gabrielei Firea Firea mușcă mâna care a hrănit-o Firea și Negoiță sar la gâtul lui Dragnea Revelion 2019 în București

Nicuşor Dan a făcut o plângere penală împotriva Gabrielei Firea, după ce Consiliul General al Capitalei a aprobat în luna ianuarie Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 3, prin care ar fi schimbat destinaţia a şase terenuri de aproximativ 43 de hectare din spaţiu verde în spaţiu construibil.

Deputatul a făcut plângerea în calitate de vicepreședinte al Asocieției Salvați Bucureștiul.

„Nu reclamăm consilierii generali care au votat Planul Urbanistic Zonal Sector 3 la sfârşitul lui ianuarie. Facem plângere penală împotriva arhitectului şef al municipiului Bucureşti, Ştefan Călin Dumitraşcu, doamnei primar general Gabriela Firea, directorului Direcţiei Juridice din Primăria Capitalei, Adrian Iordache, şi secretarului general al municipiului Bucureşti, Georgiana Zamfir, pentru faptul că au propus un PUZ vădit nelegal”, a spus NIcușor Dan.

De asemenea, de plângere la DNA nu au scăpat nici cei doi primari de la Sectorul 3, Robert şi Liviu Negoiţă şi secretarului general al Primăriei Sectorului 3, Marius Mihăiţă.

Potrivit deputatului, infracţiunea pe care o reclamă este cea de abuz în serviciu cu foloase necuvenite pentru altul, ceea ce atrage şi competenţa DNA, susținând că prin Planul Urbanistic Zonal Sector 3, peste 40 de hectare prevăzute ca spaţii verzi devin construibile.

„Bucureştiul are două probleme mari – traficul şi poluarea. Suntem între primele oraşe din lume pe trafic şi între primele oraşe din Europa pe poluare. Şi asta vine din doi factori: supraaglomerarea, construirea în exces şi dispariţia spaţiilor verzi. Prin PUZ Sector 3, care a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti la sfârşitul lui ianuarie, sunt potenţate exact aceste două fenomene, în sensul că o parte importantă din spaţiile care sunt prevăzute ca spaţii verzi în Planul Urbanistic General, adică peste 40 de hectare, devin construibile şi nişte spaţii”, a mai spus Nicușor Dan.

Potrivit lui, se vor crea un surplus de 1,2 milioane de metri pătraţi construibili. Pe terenurile care au funcţiunea de spaţiu verde, Planul Urbanistic General permite construire a 20% din suprafaţa terenului, suprafaţă desfăşurată.

„Se trece prin PUZ Sector 3 de trei ori suprafaţa terenului, asta înseamnă un surplus de 1,2 milioane de metri pătraţi construiţi. Dacă privaţii, proprietarii care au aceste terenuri ar fi vrut să cumpere teren pentru a construi pe 1,2 milioane metri pătraţi, ar fi trebuit să plătească o sumă de ordinul a 290 milioane de euro. Deci, PUZ Sector 3 este un cadou de 290 de milioane de euro pentru nişte privaţi în schimbul supraaglomerării unui oraş deja aglomerat”, a mai spus Nicușor Dan.

În plângerea depusă la DNA, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul susţine că şase terenuri, în suprafaţă totală de aproximativ 43 de hectare, îşi schimbă în mod nelegal funcţiunea din spaţiu verde în spaţiu construibil prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti 49/31 ianuarie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ