Oraşul din România cu cele mai multe deşeuri colectate selectiv pe cap de locuitor

colectare-selectiva-2Municipiul Zalău a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, oraşul din România cu cele mai multe deşeuri colectate selectiv pe cap locuitor, obţinând premiul de eminenţă în cadrul competiţiei „Oraşul Reciclării”.

Proiectul „Oraşul Reciclării”, iniţiat de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a fost adresat primăriilor de municipiu şi s-a derulat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. Criteriile care au stat la baza evaluării au fost: calitatea serviciilor de colectare separată – însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în fiecare container, cantitatea de deşeuri colectate şi acţiunile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile.

Pe parcursul competiţiei, în Zalău au fost colectate separat circa 425 de tone de deşeuri de ambalaje, dintre care aproximativ jumătate au fost deşeuri de plastic, iar cealaltă jumătate de hârtie-carton şi metal.

Prin acest proiect, locuitorii oraşului au aflat despre importanţa reciclării, având la dispoziţie 252 de containere colorate pentru separarea deşeurilor de ambalaje.

„Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat şi în alte oraşe, de exemplu Sfântu Gheorghe şi, anul trecut, Mediaş, oraşe care au luat marele premiu. Ştim că în primul rând este vorba de investiţiile în punctele de colectare, cu containere aşezate mai mult în pământ, metodă care limitează accesul anumitor persoane la deşeurile din interior”, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei Consiliui Local, Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here