Informare de la SRI pentru Gabriela Firea privind apa potabilă din București: nu a fost bioterorism

avarie la Apa Nova informare de la SRI pentru Gabriela Firea Apa Nova a fost amendată apa de la robinet nu este potabilă

O informare de la SRI pentru Gabriela Firea privind problema apei potabile din Capitală a venit joi, precizând că situaţia nu a reprezentat un caz de bioterorism.

Gabriela Firea a primit, de la reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii, o adresă în care erau precizate detalii cu privire la situaţia apei potabile din Capitală, în contextul scandalului Apa Nova. Potrivit purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, situaţia nu a reprezentat un caz de bioterorism.

Gabriela Firea i-a scris, la finalul lunii ianuarie, preşedintelui Iohannis despre situaţia de la Apa Nova, edilul subliniind la acea vreme că a cerut SRI şi CSAT detalii pentru a lămuri afirmaţiile contradictorii privind apa de la robinet.

Informare de la SRI pentru Gabriela Firea, care acuzase Apa Nova

Firea a spus la acel moment că Apa Nova sau DSP riscă sancţiuni dacă au dezinformat populaţia. Ulterior, compania Apa Nova a fost amendată, de către Direcţia de Sănătate Publică cu suma de 10.000 de lei pentru modul în care a gestionat problemele privind apa potabilă din Capitală.

Ministrul Sorina Pintea a anunţat încă de săptămâna trecută că a cerut o anchetă despre modul în care Apa Nova a comunicat cetăţenilor privind calitatea apei, în condiţiile în care DSP a informat că patru probe de apă luate din Capitală demonstrează că nivelul de clor este mai mare de cinci ori faţă de limita admisă.

LĂSAȚI UN MESAJ