Primăria Capitalei a semnat contractul pentru combaterea țânțarilor în București

combaterea țânțarilor în București Începe dezinsecția în București
Începe dezinsecția în București

Primăria Capitalei a anunţat vineri seara că a semnat un contract cu Compania Eco Igienizare pentru combaterea țânțarilor în București.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei transmit, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității vineri seară, că până în acest moment, Centrul de Protecţie a Plantelor a desfăşurat în Bucureşti cinci tratamente de prevenire şi combatere boli şi dăunători la plante, cu menţiunea că insecticidele folosite acţionează şi asupra ţânţarilor şi căpușelor.

“Mai mult decât atât, în funcţie de condiţiile meteo, de săptămâna viitoare, Compania Municipală Eco Igienizare va demara o amplă acţiune de combatere a ţânţarilor pe teritoriul municipiului Bucureşti, în această noapte efectuându-se deja tratamente pregătitoare în parcuri din Capitală. Prin acţiunea din această noapte, compania municipală realizează testarea utilajelor achiziţionate, care trebuie calibrate şi optimizate înainte de demararea campaniei”, potrivit sursei citate.

Combaterea țânțarilor în București și serviciul de salubrizare

În ceea ce priveşte situaţia contractului de delegare a serviciului de salubrizare – servicii de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie, Primăria Capitalei arată că în luna ianuarie 2019 a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare – activităţile de dezinsecţie, deratizare, dezinfecţie între Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecţie, Dezinfecţie Bucureşti şi Compania Municipală Eco Igienizare, conform Legii 51/2006 (art 28). Contractul de delegare are la bază studiul de oportunitate aprobat de CGMB din care a reieşit faptul că prestarea acestui serviciu de către Compania Municipală Eco Igienizare este mai eficient.

Pe baza contractului de delegare, Primăria Municipiului Bucureşti a semnat vineri contractul de prestări servicii cu Compania Municipală Eco Igienizare. “Contractul nu a fost semnat până acum pentru că au trebuit parcurse toate etapele legale cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare obţinerii autorizaţiilor, dar şi cu privire la achiziţia de echipamente şi substanţe pentru prestarea în condiţii optime a serviciului de dezinsecţie. În ceea ce priveşte contractul pe care Primăria Capitalei l-a avut cu firma Coral Impex facem precizarea că acel contract NU a fost reziliat, a fost finalizat la termen (februarie 2019) şi nu a mai fost prelungit întrucât nu mai erau întrunite prevederile legale în acest sens – în luna ianuarie sesemnase deja delegarea serviciului”, transmite Primăria Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ