luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăMediuCiucă, întâlnire cu comisarul european pentru mediu: Înverzirea sectorului energetic trebuie să...

Ciucă, întâlnire cu comisarul european pentru mediu: Înverzirea sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză

-

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius. Schimbul de opinii a evidențiat necesitatea ca protecția mediului să se mențină în atenție permanentă la nivelul Guvernului, printr-o abordare integrată, nefiind doar apanajul specific al ministerului cu atribuții directe în domeniu.

Cei doi oficiali au convenit să continue cooperarea strânsă, astfel încât să fie asigurat un progres durabil în gestionarea dosarelor de mediu. A fost recunoscută nevoia unui progres rapid în implementarea de către România a măsurilor adecvate pentru creșterea calității aerului, închiderea depozitelor neconforme de deșeuri și a instrumentelor de combatere a tăierilor ilegale de arbori.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul direct, personal, și al echipei guvernamentale, pentru implementarea corespunzătoare a legislației europene de mediu și implicarea pro-activă în soluționarea procedurilor de infringement în curs.

Premierul României a confirmat că în plan național există o viziune integrată privind protecția mediului, însă este necesar ca deciziile concrete să țină cont și de context. A exemplificat cu faptul că “înverzirea” sectorului energetic trebuie să ia în considerare actuala criză. A reamintit importanța deosebită pe care România o acordă energiei nucleare și gazelor naturale ca surse de energie de tranziție.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...