Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice

autobuze electrice în București masini 100 de autobuze electrice autobuze electrice la Constanța

Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice, la o valoare totală estimată de 219.571.200 lei, după ce a publicat pe SICAP un anunţ în acest sens.

Licitaţia vizează şi achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă, fiind vorba de autobuze noi, din gama 12 m, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Până pe 27 de mai primăria va primi oferte sau cerereri de participare la licitație. În evaluarea ofertei, componenta financiară va reprezenta 60%, restul de 40% constituind aspecte tehnice: puterea specifică instalată pentru tracţiune, raportul dintre masa utilă şi masa proprie, consumul specific de energie electrică, nivelul de zgomot, confortul termic, capacitatea de transport, capabilitatea ofertantului de a livra în primul an de contract, potrivit Agerpres.

Furnizarea autobuzelor va veni și cu activităţi de service, pentru că cel care va câștiga licitația va furniza ansamble, subansamble, piese şi materiale în perioada de garanţie, conform specificaţiilor caietului de sarcini.

Ca șiu în cazul autobuzelor Otokar, pe care Primaria le-a cumpărat anul trecut, va fi asigurată instruirea personalului.

Operatorii economici care depun oferte trebuie să aibă o medie a cifrei de afaceri anuale pe ultimii 3 ani (2015, 2016, 2017) de minim de 66.187.500 lei.

Ofertantul va prezenta lista principalelor livrări de produse efectuate în ultimii trei ani, din care să rezulte ca a furnizat produse similare cu cele care fac obiectul achiziţiei, la nivelul unuia sau mai multor contracte în valoare cumulată de minim 39.000.000 lei, cu indicarea datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ