RISIPĂ de bani publici! Sala polivalentă din Parcul Titan, o afacere bună pentru procurorii DNA! Robert Negoiță, somat de cetățeni să nu o construiască

Robert Negoiță
Robert Negoiță, pe când era mai sărac în păr

Locuitorii sectorului 3 s-au pus de-a curmezișul împotriva unei noi risipe a banului public pregătită de Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Sorin Negoiță și de consilierii locali. Sala polivalentă din Parcul Titan ar costa peste 10 milioane de euro iar construirea ei presupune sacrificarea a trei hectare din parcul Titan/IOR.

Sala Polivalentă
Robert Negoiță e somat de alegători să renunțe la afacerea Sala Polivalentă

După ce mai mulţi cetăţeni din grupul de iniţiativă civică „Prietenii Parcului IOR” au cerut, vineri, consilierilor locali de la sectorul 3 să renunţe la decizia de a construi o sală polivalentă pe 3.000 mp din Parcul Titan/IOR și circa 5000 de m.p. construiți, consilierii PDL au declarat că vor iniţia un proiect de hotărâre pentru revocarea hotărârii prin care s-a aprobat construirea sălii.

Sala polivalentă, tichie de mărgăritar pentru primarul Negoiță

Primăria Sectorului 3 nu a rezolvat problema maidanezilor, nu a terminat de reabilitat blocurile, și nici nu a construit suficiente locuințe sociale pentru a rezolva miile de cereri depuse la depuse de tinerii fără locuință din sector. Robert Negoiță a alocat, în schimb, peste 10 milioane de euro pentru o sală polivalentă de circa 5.000 de metri pătrați, care să găzduiască 1.200 de spectatori. Dacă va fi construită, sala multifuncțională va fi una de lux, dar și, probabil, obiectul unui dosar DNA, având în vedere că un metru pătrat amenajat ar urma să coste 2.100 de euro, mai mult decât dublu decât costul pentru construirea unei vile de lux, care costă între 600- 1.500 de euro metru pătrat.

De patru ori mai scumpă decât Sala polivalentă de la Cluj!

Sala polivalentă
Sala polivalentă Cluj, de patru ori mai ieftină

Cea mai modernă sală polivalentă din România inaugurată luni, 27 octombrie, este cu mult mai complexă decât teatrul lui Negoiţă, dar și de patru ori mai ieftină decât „afacerea” construirii sălii din Parcul Titan pe care vrea să o ridice edilul PSD, dacă este să calculăm pe metrul pătrat construit.

Sala din Cluj are pardoseală demontabilă și tribune extensibile și poate găzdui opt sporturi, simultan cu un spectacol.

Cluj: la o suprafaţă de 38.500 mp, rezultă un cost de de 520 euro pe metrul pătrat construit.

Sectorul 3: 10,52 milioane de euro pentru 5.000 de metri pătraţi, suprafața medie construită, înseamnă, prin rotunjire, că fiecare metru pătrat construit va costa 2.100 de euro.

Potrivit calculului făcut de constructori, dacă teatrul din parcul Titan ar fi construit la prețul sălii polivalente din Cluj, ar costa mai ieftin cu 7,9 milioane de euro.

Cu banii de sală, pot fi construite 90 de case sau 250 de apartamente

Sala polivalentă
Cetățenii au protestat împotriva contruirii sălii. Foto: România curată

Constructorii spun că o casă decentă, cu o suprafață de 150 mp, amenajată după toate regulile, se poate ridica cu cel mult 90.000 de euro plus TVA, la un preţ de 600 de euro/mp construit, de trei ori și jumătate mai ieftin decât teatrul. Aceasta înseamnă Astfel, un simplu calcul arată că, dacă nu ar risipi acești bani, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, ar mai putea construi 90 de case. Dacă cele 10 milioane de euro ar fi investite în construcția de locuințe sociale pentru tineri, Primăria Sectorului 3 ar putea construi 250 de apartamente cu două camere, la un cost mediu de 40.000 de euro.

„Domnule primar, distrugeți și ce ne-a mai rămas”

Anterior întâlnirii de vineri, locuitorii din vecinătatea parcului i-au reproșat primarului Robert Negoiță, într-o scrisoare deschisă, că nu şi-a respectat promisiunile electorale şi i-au cerut să renunţe la „betoniada” din parc.

„Bucureştiul este plin de săli de spectacole, deci nu este nevoie de încă una, mai ales în parcul nostru, unde veţi distruge încă o bucată de spaţiu verde! Adică, în loc să măriţi suprafaţa verde de DOAR 16,27 mp/locuitor, de care „vă plângeaţi” în campania electorală, dumneavoastră DISTRUGETI şi ce ne-a mai rămas. Considerăm asta o mare obrăznicie şi vă somăm să va opriţi”, au scris cetăţenii în scrisoarea adresată primarului Robert Negoiţă.

Cetățenii mai atrag atenția că s-a declanșat procedura de infringement împotriva României, de către Comisia Europeană, pentru pulberi în suspensioe și că este de neconceput că edilii de sector nu țin seama de acest lucru. „Avem nevoie de spațiu verde, avem nevoie de aer curat la noi în sector. Art. 35 din Constituția României spune foarte clar că statul asigură cetățenilor dreptul la un mediu sănătos și curat. Cum se respectă acest articol?”, a declarat Răzvan Vastea, unul dintre cetățenii prezenți vineri la ședința Consiliui Local, citat de Hotnews.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.