Oprescu fentează iarăși legea. Romprest, contract cu dedicație

Sorin Oprescu
sorin oprescu

oprescuEdilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, mătură și deszăpezește sectorul condus de Marian Vanghelie, prin contracte date fără licitație. Recent, Oprescu a mai atribuit un astfel de contract către firma Romprest. Primăria Municipiului București a acordat 10,8 milioane de lei firmei Romprest pentru curățarea străzilor din sectorul 5.

Denumit „Servicii de salubrizare stradală pe raza sectorului 5 al Municipiului București”, contractul a fost atribuit direct, pe motiv că era caz de urgență.  Aceeași rețetă a aplicat-o Sorin Oprescu în ultimii patru ani pentru măturarea străzilor din sectorul 5 al Capitalei.

În ultimii patru ani, edilul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a refuzat să mai dea bani pentru salubrizarea străzilor și a pasat problema în curtea municipalității.

De atunci și până în prezent, edilul-șef a încheiat numai „contracte de extremă urgență” și prin încredințare directă în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro cu firma Romprest.

În noiembrie 2010, Consilul General al Capitalei, la propunerea lui  Oprescu, nu a mai delegat serviciul de salubrizare în subordinea edilului Vanghelie, acesta fiind singurul primar al Capitalei care a renunțat să gestioneze măturarea străzilor și strângerea gunoaielor.

Municipalitatea recidivează

Și după numai aproximativ o lună, în decembrie 2010, s-a atribuit direct un contract de salubrizare și deszăpezire, pe motiv că a venit iarna și nu era nimeni să curețe de zăpadă străzile administrate de Vanghelie. Atunci, firma Romprest a primit un contract în valoare de aproximativ 21,87 milioane de lei, care prevedea deszăpezirea și măturarea sectorului în perioada ianuarie-iunie 2011.oprescu

La câteva luni, în martie 2011, Autoritatea Națională pentru Regelementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP) a amendat municipalitatea cu 80.000 de lei pe motiv că a atribuit contractul către Romprest fără respectarea legislației privind achizițiile publice.

Cu toate acestea, Oprescu a continuat aceeași practică timp de aproape patru ani, Romprest primind prin încredințare directă alte contracte:

• 19 decembrie 2011, un nou contract de salburizare prin încredințare directă care a fost valabil în anul 2012 și a avut o valoare de 20 de milioane de lei

• 23 noimebrie s-a atribuit un alt contract, tot fără licitație, în valoare de 44,96 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.