Redeschiderea dosarului Maior – Oprea mai așteaptă o lună. Urdăreanu a cerut avocat

George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi schimbat
George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi schimbat

Înalta Curte a amânat pentru 28 iunie cererea DNA de a redeschide o anchetă, ”actorii” implicați fiind fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, Nicolae Dumitru – zis ”Niro” și Tiberiu Urdăreanu, patronul firmei UTI. Potrivit unor surse judiciare, amânarea a fost dispusă după ce Urdăreanu a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Dosarul a pornit de la un denunț al lui Urdăreanu, denunț făcut în urmă cu 4 ani. Potrivit unor surse judiciare, cauza a fost instrumentată o vreme de fosta procurorul DNA Claudia Roșu, după plecarea acesteia dosarul fiind repartizat unui alt procuror care, în 2019 a decis clasarea dosarului fără să înceapă urmărirea penală față de vreo persoană, denunțul fiind ignorat parțial.

500.000 de euro, bani pentru președinte

Pe 22 mai, la instanța supremă a fost înregistrată o cerere prin care procurorii DNA au cerut redeschiderea cazului, judecătorii urmând să ia o decizie în acest sens.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Urdăreanu ar fi spus în denunț că Gabriel Oprea și George Maior i-ar fi cerut 500.000 de euro pentru campania alegerilor prezidențiale din 2014.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here