Probleme pentru Călin Popescu Tăriceanu: Începe procesul!

Tăriceanu, despre candidatura la Cotroceni

Înalta Curte a respins marți toate cererile și excepțiile în dosarul în care au fost trimiși în judecată Călin Popescu Tăriceanu și Cristian Marciu și a dispus începerea judecății.

Instanța a constatat, astfel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosar. Decizia de marți poate fi contestată în termen de 3 zile.

CITEŞTE ŞI: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat pentru şpaga de 800.000 de euro

Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată pe 15 decembrie anul trecut de către Parchetul General, fiind acuzat că, în calitatea pe care o avea de preşedinte al Senatului, nu a făcut demersurile pentru încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, care fusese declarat incompatibil şi nu avea dreptul să ocupe o funcţie publică.

Acuzaţii

Tăriceanu este acuzat că nu a constatat încetarea mandatului senatorului Cristian Marciu, acesta având o decizie definitivă în instanţă privind încălcarea legii incompatibilităţilor.

Tăriceanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, iar Cristian Marciu, pentru uzurpare de calități oficiale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here