Prinţul fugar Paul al României rămâne cu PUŞCĂRIA! Decizia instanţei

Proaspăt condamnații definitiv din dosarul Ferma Băneasa, între care Remus Truică, Paul Philippe al României și oamenii străini de afaceri Tal Silberstein și Benyamin Steinmetz, au contestat la instanța supremă decizia definitivă prin care au primit ani grei de închisoare pentru fapte de corupție.

ICCJ a respins, marţi, ca prematur introdusă contestația în anulare formulată de acești împotriva deciziei de condamnare la pedepse cu executare.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror.

Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Catalin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihaita, S.C. RECIPLIA S.R.L., Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghita Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza de formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală.

Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatoarea Ignatenko Nela, în cuantum de 160 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 2 februarie 2021″, se arată în decizia de joi a ICCJ.

Motivarea instanței în acest dosar nu a fost făcută publică până la acest moment, iar fără acest document căile excepționale de atac precum revizuirea de fond sau contestația în anulare nu pot fi introduse, potrivit legislației actuale.

Prințul Paul Philippe al României a fost pus, la finalul lunii decembrie, pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, după ce a fost căutat acasă pentru aplicarea mandatului de arestare și nu a fost găsit. Surse din anchetă arată că acesta ar fi plecat în Portugalia, iar acum s-ar afla în Italia.

Gruparea infracțională, despre care procurorii DNA Braşov susţin că ar fi condusă de miliardarul israelian Benjamin Steinmetz, ar fi pus mâna ilegal, împreună cu Remus Truică, fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, şi „Prințul” Paul al României, pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi pe 47 de hectare de pădure la Snagov, spun procurorii DNA.

Prejudiciul înregistrat în dosar este de peste 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro, pădurea Fundu Sacului din Snagov.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here