Justiţia din România, luată în râs de italieni: Cererea de extrădare a Alinei Bica, RESPINSĂ!

Lovitură pentru Justiţia din România! Fosta şefă a DIICOT Alina Bica poate rămâne bine-mersi în Italia, după ce autorităţile din Cizmă au respins cererea de extrădare a acesteia, deşi este condamnată definitiv la 4 ani de închisoare.

Conform unui comunicat de presă dat publicității în urmă cu câteva lini, instituția condusă de Cătălin Predoiu a anunțat că nu se implică în procesul de extrădare, precizând că este responsabilitatea Tribunalului București. „În momentul de față, există un contact direct între autoritatea judiciară de emitere a mandatului european de arestare (Tribunalul București) și autoritățile italiene. Niciuna dintre părți nu a solicitat, până la acest moment, sprijin sau asistență din partea Ministerului Justiției”, a informat Ministerul Justiției.

Totodată, potrivit instituției, „în ce privește transmiterea documentelor solicitate de partea italiană, informația primară se află la instanța emitentă a mandatului european de arestare, adică Tribunalul București, care are o vastă experiență în astfel de proceduri și răspunde rapid și eficient solicitărilor autorităților de executare ale mandatelor europene de arestare”.

URMĂRITĂ INTERNAŢIONAL

Alina Bica, urmărită internațional, cu mandat european, pentru infracțiunea de favorizare a infractorului, a fost condamnată la patru ani de închisoare în noiembrie 2016, pedeapsă rămasă definitivă în iunie 2018.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here