Iohannis, la Instanţa Supremă! Ce va face preşedintele

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Administraţia Prezidenţială anunţă în agenda preşedintelui,pentru miercuri, la ora 12:00, „participare la evenimentul de prezentare a raportului de activitate a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în anul 2020”.

În urmă cu doi ani, la bilanţul activităţii ICCJ, preşedintele Iohannis afirma Preşedintele că în ultimii ani justiţia din România a fost supusă unor încercări de subordonare faţă de politic, dar la aceste provocări răspunsul societăţii româneşti a fost „pe măsură”. Astfel, democraţia noastră s-a maturizat, iar românii au fost alături de magistraţi, acestea reprezentând câştiguri care trebuie protejate şi consolidate, a adăugat el. „În ciuda tuturor provocărilor, sunt incontestabili paşii uriaşi pe care România i-a făcut în direcţia unei justiţii independente, funcţionale şi moderne”, a spus Iohannis.

Independenţa Justiţiei

Potrivit acestuia, independenţa justiţiei, crearea unui cadru legislativ corect şi predictibil sunt deziderate care trebuie urmărite neabătut, indiferent de dificultăţi.

Iohannis a menţionat că volumul mare de activitate al instanţei, complexitatea dosarelor, instabilitatea legislativă sau presiunile politice sunt câteva dintre provocările constante cu care ICCJ s-a confruntat pe parcursul ultimilor ani. El a mai spus că eforturile ICCJ de a face propria jurisprudenţă mai accesibilă reprezintă un pas foarte important pentru prevenirea situaţiilor litigioase.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here