Încă un primar, declarat incompatibil de ANI

incompatibilAgenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe primarul comunei brăilene Mircea Vodă, Alexandru Moşescu, după ce a constatat că acesta încheiase un contract de prestări servicii cu cabinetul medical al comunei, unde lucrează soţia lui.

„Domnul Moşescu Alexandru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă întrucât a încheiat, în calitate de primar al comunei Mircea Vodă, un contract de prestări servicii medicale cu cabinetul medical al comunei Mircea Vodă, cabinet în cadrul căruia soţia sa deţine funcţia de asistent medical, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 75 din Legea nr. 393/2004 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”, se arată într-un comunicat remis de către ANI.

ANI a mai informat că primarul Alexandru Moşescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

La rândul său, primarul comunei Mircea Vodă susține că a încălcat legea pentru că „nu a avut altă posibilitate” şi că cercetarea ANI în cazul său a venit în mod sigur de la o sesizare din mediul politic, potrivit Agerpres.

„Este adevărat că am avut un contract cu cabinetul medical unde sunt două asistente, între care una este soţia mea. Noi avem două asociaţii sportive, una în Mircea Vodă, unde presta soţia mea, şi una în Deduleşti, unde presta cealaltă asistentă. Dacă luăm legea ad literam, da, am încălcat-o, dar am făcut-o pentru că nu am avut altă posibilitate. Ce să fac, dacă nu am găsit altă asistentă? Să nu mai desfăşurăm activităţi sportive pentru că nu avem altă asistentă?”, a spus Moşescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here