UPDATE Magnatul Beny Steimnetz aşteaptă decizia judecătorilor

Magnatul Beny Steimnetz aşteaptă decizia judecătorilor

UPDATE Curtea de Apel Braşov a amanat pentru 27 iunie pronunţarea în dosarul „Ferma Băneasa” în care sunt judecaţi Prințul Paul, miliardarii israelieni Beny Steinmetz, Tal Silberstein, afaceristul Remus Truică, patronul ziarului Evenimentul Zilei – Dan Andronic, avocatul Robert Roșu de la Țuca, Zbîrcea și Asociații dar și alte persoane. Decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Braşov a finalizat cercetarea judecătorească pe 27 mai în acest caz, pronunţarea fiind amânată pentru 10 iunie, apoi din nou amânată pentru 24 iunie.

Acest dosar complex, trimis în judecată în mai 2016, a ajuns la final pe faza de fond după ce judecătorii de la Braşov au dispus judecata în termene scurte, uneori câte trei termene pe lună. Dezbaterile finale au avut loc de-a lungul a două zile.

În 18 mai, omul de afaceri Remus Truică, prinţul Paul, jurnalistul Dan Andronic şi alte 19 de persoane, între care trei cetăţeni israelieni, au fost trimişi în judecată în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov.

Promisiunile prinţului

Omul de afaceri Remus Truică este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu, dare de mită, iar prinţul Paul este acuzat de cumpărare de influenţă şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, acuzaţiile reţinute în sarcina inculpaţilor vizează infracţiuni comise în perioada 2006 -2013 în diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), ”în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul Philippe Al României”.

Procurorii DNA arată că prinţul Paul i-a promis lui Truică şi asociaţilor acestuia din grupul infracţional o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica în România, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe măsura obţinerii lor, prin contracte fictive de vânzare-cumpărare cu Reciplia SRL.

”Aceasta pentru ca ei să intervină pe lângă funcţionari publici implicaţi în procedurile de retrocedare, prin influenţa avută în mod direct (fost şi actual consilier al primului ministru) şi indirect, prin intermediul relaţiilor pe care le au în lumea politică, în justiţie, la cel mai înalt nivel şi presă (relaţii de prietenie şi de afaceri cu membrii ai guvernului, parlamentari, funcţionari autorităţi publice, cu persoane cu influenţă în presă, relaţii la ICCJ, contractarea serviciilor unei firme de avocatură de top), astfel încât aceştia, în mod nelegal, să determine obţinerea pe nedrept a bunurilor revendicate de Al României Paul Philipe”, precizează DNA.

Prejudiciu uriaş

După dobândirea Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa, acestea au fost transferate de prinţul Paul, prin contracte de vânzare-cumpărare, către Reciplia SRL, la preţuri mult subevaluate, disimulându-se natura ilicită a provenienţei. Firma respectivă a vândut mai departe altor persoane, fără a încasa vreo sumă de bani.

Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu statului de 9.523.769 de euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului de 135.874.800 de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.