De frică să nu fugă iar din ţară, procurorii cer control judiciar pentru Elena Udrea

DNA a solicitat Curții de Apel București ca Elena Udrea să fie plasată sun control judiciar, măsură ca implică și interdicția de părăsire a țării.

Propunerea DNA vine la două zile de la decizia Curții de Apel București, care nu este definitivă, de condamnare a Elenei Udrea la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | Reacția Elenei Udrea, pentru Cetățeanul.net, după condamnare

Reprezentanți ai DNA au declarat pentru HotNews.ro că procurorii anticorupție au formulat către Curtea de Apel București propunerea ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar.

Se judecă astăzi

Solicitarea DNA ar urma să fie judecată de către instanță astăzi la ora 11.00.

Măsura controlului judiciar implică, printre altele, și interdicția de părăsire a țării.

Fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată marți la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor privind finanţarea campaniei electorale din 2009. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a primit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here