Consilierii PNL se dezic de Nicuşor Dan şi nu acceptă suspendarea PUZ-urilor pentru 2 ani: Ne dăm demisia!

Nicușor Dan

Consilierii generali PNL au transmis, într-o şedinţă fulger a conducerii PNL Bucureşti, că nu sunt de acord cu suspendarea PUZ-urilor de sector pentru o perioadă de doi ani, cum a propus primarul general Nicuşor Dan.

Ca o soluţie de compromis ar putea accepta suspendarea pe o perioadă de maximum 3 luni.

Nicușor Dan a cedat, joi dimineață, în cadrul ședinței Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei, în privința dorinței sale de a impune suspendarea pe o perioadă de doi ani a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6, la numai 24 de ore după anunțul pe care l-a făcut într-o conferință de presă.

CITEŞTE ŞI: Nicușor Dan distruge proiectul Justiției. Deranj cu Banca Mondială pentru o finanțare de 250 milioane de dolari!

El a fost nevoit să accepte varianta de suspendare pe o perioadă de numai 3 luni, din cauză că PNL, partidul care îl susţine, nu este de acord cu proiectul și nu ar avea voturile necesare pentru a valida proiectul în ședința CGMB care va avea loc vineri.

Liberalii de la București au convocat miercuri seara o ședință pentru a discuta proiectul lui Nicușor Dan, și pentru a lua o decizie în privința votului pe care îl vor da consilierii partidului la ședința de vineri.

Soluţie de compromis

Liberalii au decis să susțină „o variantă de compromis”, respectiv o suspendare a PUZ-urilor doar pe o perioadă de maximum 3 luni. Conform discuțiilor din ședința conducerii PNL București, proiectul lui Nicușor Dan ar „bulversa piața imobiliară” și ar putea duce la acțiuni în instanță depuse de dezvoltatorii care se consideră prejudiciați. Consilierii PNL au ameninţat chiar şi cu demisia în cazul în care Nicuşor Dan nu cedează.

CITEŞTE ŞI: Investitorii îi sar în cap lui Nicuşor Dan: Se pierd 3 miliarde de euro din cauza suspendării PUZ-urilor!

Totodată, liberalii au invocat și aspecte de neconstituționalitate pe care le-ar putea genera o suspendare a PUZ-urilor din cele cinci sectoare ale Capitalei.

PNL susține că este nevoie ca cei care au obținut deja certificatul de urbanism să fie lăsați să își ducă proiectele la capăt, pentru că nu se pot impune retroactiv decizii ale Primăriei.

Primarii de sector şi dezvoltatorii imobiliriari l-au criticat

Pentru ca acesta să fie adoptat, Nicușor Dan ar trebui să obțină 50% plus unu din numărul total de voturi în Consiliul Municipal. Până acum doar consilierii USR PLUS au anunțat public că ar fi de acord cu proiectul primarului.

Miercuri, după ce Nicușor Dan a anunțat că va supune vineri la vot în CGMB suspendarea PUZ-urilor din cinci sectoare ale Capitalei, declarația primarului a stârnit nemulțumire, atât din partea unor primari de sector, cât și a dezvoltatorilor imobiliari.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a declarat miercuri la Digi24 că „nu este cu orice preț” dezvoltarea Bucureștiului, dar că Nicușor Dan a vorbit despre „un spațiu verde imaginar”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here