După izbucnirea scandalului „Azilele groazei”, premierul Marcel Ciolacu declara: „Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei”. El a cerut demisia conducerilor mai multor DGASPC-uri, dar fără să ajungă și la Argeș.
Argeșul este județul în care, în august 2022, un bărbat de 53 de ani din comuna Bascov a ucis cu pietre cinci membri ai familiei – sora, fratele, părinţii şi nepoata. El avea probleme psihice și nu mai fusese evaluat de către o comisie de specialitate de 18 ani.
Dacă premierul nu a avut motiv pentru a cere și demisia conducerii DGASPC Argeș, îi dăm noi unul.
Radu Carmen Claudia este Șef Serviciu la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş și președinte al Comisiei de Evaluare a persoanelor Adulte cu Handicap Argeș încă din 2005.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş este instituţia publică cu scopul de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială, cu rol în administrarea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale.
O doamnă foarte ocupată
DGASPC-urile sunt în subordinea Consiliilor Județene, iar în perioada 2010-2016 medicul Carmen Claudia Radu a fost și consilier La Cabinetul Președintelui CJ Argeș pe probleme de sănătate, dar și consilier la Primăria Municipiului Mioveni. Dacă vă întrebați deja când avea timp să le facă pe toate în cele opt ore de muncă zilnice, mai aveți puțintică răbdare. Că, în 2015 și 2016, mai era și președinte al Consiliilor de Administrație la trei spitale, după cum urmează:
2010 – 2016 – Președinte Consiliul de administrație al Spitalului Orășenesc ”Sf. Spiridon” Mioveni;
2013 – 2016 – Președinte Consiliul de administrație al Spitalului de Boli Cronice Călinești;
2015- 2016 – Preşedinte Consiliu de Administraţie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.
„O problemǎ mare cu justiţia”
„Doctoriţa Claudia Radu este angajatǎ la Consiliul Județean Argeş nu de azi, de ieri. Vechimea ei aici şi ataşamentul faţǎ de PSD pare a fi contat enorm atunci când i s-au încredinţat funcţii… fǎrǎ numǎr. Ba mai mult, multi angajaţi din Consiliul Jude
ean Argeş o şi vǎd ca fiind adevǎrata şefǎ a judeţului, cea care l-ar manevra pe Florin Tecǎu (președinte al CJ Argeș între 2014 și 2016) dupǎ bunul plac, transformându-l pe acesta într-o marionetǎ. Dar sǎ nu dǎm crezare speculaţiilor şi sǎ trecem la date concrete.
La începutul anilor 2000, Claudia Radu a avut o problemǎ mare cu justiţia, care între timp s-a prescris.
Tot în acelaşi registru, câţiva ani mai târziu, mai exact în 2014, aceeaşi Claudia Radu, avea din nou probleme mari cu oamenii legii într-un scandal de proporţii al DGASPC, instituţie unde deţinea funcţia de Preşedinte la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulţi. S-a spus atunci, mai pe la colţuri, cǎ blonda lui Tecǎu ar fi fost şi este încǎ monitorizatǎ de SRI, nu, nu pentru buna ei activitate. O confirmare a şuşotelilor de acum doi ani a venit la începutul acestui an când oamenii legii au dat buzna la acelaşi DGASPC, unde Claudia Radu deţinea aceeaşi fucţie ca şi acum doi ani.
Tot din datele Consiliului Judeţean Argeş aflǎm cǎ doctoriţa Claudia Radu, ar fi aceeaşi persoanǎ care decide şi anumite cheltuieli şi alocǎri de sume pentru diverse deplasǎri, protocoale şi alte finanţǎri. Corect este cǎ unde este agitaţia mai mare prin Consiliul Judeţean iar Florin Tecǎu nu prea gǎseşte soluţii rapide, hop şi Claudia Radu care le rezolvǎ pe toate ca un veritabil preşedinte”, scria, pe 2 martie 2016, Ziarul Profit.
„Arestată la data de 18 mai 2001”
Dar la ce „problemǎ mare cu justiţia” se referă ziariștii la la Profit? Din CV-ul oficial al doctoriței Radu lipsesc anii 2000-2002. Iată de ce:
În Încheierea din 14 iunie 2001, din dosarul nr. 113/2001, a Tribunalului Argeș – secția Penală stă scris: „S-a luat în examinare, pentru soluționare, în primă instanță, sesizarea parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, având ca obiect prelungirea arestării preventive a inculpatei RADU CARMEN CLAUDIA, aflată în Arestul IPJ Argeș”.
„Inculpata Radu Carmen Claudia a fost arestată la data de 18 mai 2001, prin ordonanța nr. 651/P/2001, emisă de parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, prev. Și ped. De art. 257 Cod penal, reținându-se că inculpata a pretins și a primit suma de 6.500.000 lei de la Cârstea Adrian, cu promisiunea că va interveni pe lângă funcționarii cin cadrul CMJ Argeș, în vederea obținerii scutirii de efectuare a stagiului militar.
Se constată că în cauză urmează să se efectueze cercetări cu privire și la alte acte, pentru lămurirea tuturor aspectelor apărute după declanșarea cercetărilor penale, având în vedere că împotriva inculpatei au formulat plângeri penale și alte persoane de la care inculpata a pretins și a primit bani în schimbul cărora a promis rezolvarea problemelor acestora prin intrevenții pe lângă funcționari publici”, se mai pune în Încheiere.
Instanța a constatat că „în perioada 2000 – mai 2001”, „a pretins și a primit pentru sine și pentru altul, de la părțile vătămate C.A.D, S. M., V. M. D., C. F., sumele de 6,5 milioane lei, 5 milioane lei, 8 milioane lei și 7 milioane lei, lăsând să se creadă că are influență pe lângă medicii Spitalului Militar Pitești și ofițerii Centrului Militar Județean Argeș pentru a-i determina pe aceștia să dispună amânarea efectuării stagiului militar de către cei în cauză, respectiv de a pretinde și primi de la partea vătămată N. D. suma de 1.060.000 lei pentru a-i facilita obținerea unor certificate prenupțiale fără ca acesta să se supună examinării medicale”.
Tribunalul a condamnat-o, pe 11 aprilie 2002, la patru ani de închisoare cu suspendare și o perioadă de șase ani ca termen de încercare, cu obligația de a se prezenta în prima zi de miercuri a fiecărei luni la judecătorul delegat cu executările penale din cadrul Tribunalului Argeș.
„Afacerea” Spitalul Mioveni
Pe 10 septembrie 2015, când Claudia Radu era președintele CA al spitalului Mioveni, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc semnarea contractului de realizare a noului spital orăşenesc “Sfântul Spiridon”, o investiție de 68 de milioane euro.
Potrivit surselor CETĂȚEANUL, un Raport al Direcției Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Poliției Române arată Că din investiția de 68 de milioane s-ar fi sifonat între 32 și 35 milioane de euro. Raportul ar fi îngropat la structura centrală a DOS.
Cetățeanul TV