Beizadele de vreme nouă. Cine conduce Societatea Națională de Radiocomunicații și ce jaf e acolo

Dragoș Preda

Ministerul Comunicațiilor pregătește permanentizarea pe post a lui Dragoș Preda ca șef suprem al radiocomunicațiilor din România, un personaj care are drept țintă în Radiocom investițiile imobiliare!

Un nou episod din categoria „Beizadelelor României”.

PNL îți dă aripi

Fiul unui respectabil fost ambasador, Dumitru Preda, de cultură și inspirație franceză, Dragoș Preda a fost trimis la studii chiar la Sorbona, precum fiii de boieri de odinioară. Apropiații lui din acea perioadă spun că Dragoș Preda, împins de dorința, chiar obsesia de a ieși din umbra tatălui, și-a dorit mereu să arate că este la rândul său un personaj puternic, nicidecum unul emoțional sau ușor influențabil, cum îl bârfesc acum apropiații.

Se spune că tot cu relațiile tatălui Preda a reușit să ajungă în anturajul lui Sebastian Burduja, fondatorul și liderul Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS) unde, pe parcursul câtorva ani, a tot încercat să se facă remarcat de acesta. A reușit – odată cu intrarea în politică a  lui Sebastian Burduja pe listele PNL, Dragoș Preda a ajuns chiar secretar de stat în Ministerul Transporturilor și în cel al cercetării. Sinecură politică probabil, dar cu siguranță o funcție care garantează un salariu gras și mașină de serviciu cu șofer.

Dragoș Preda (stânga) pe când avea cu Burduja un PACT, înainte „să muște mâna care l-a hrănit”

Apoi, ambițios precum personajul lui Filimon – „Dinu Păturică”, a încercat să-l dea jos chiar pe binefăcătorul Burduja din funcția de președinte al PNL sector 1. Surse din organizația de sector ne-au spus că încercarea lui Preda de a-l uzurpa pe liderul liberal a depășit limita eleganței – „umbla pe la membrii PNL ai organizației și îl bârfea la modul agresiv pe Sebastian Burduja”.

Manevra a eșuat, Dragoș Preda nereușind să obțină mai mult de 20 voturi din cele câteva sute de participanți la ședința de alegeri.

Executat, previzibil, la PNL, Preda a ajuns, director General la Radiocom SA, în contextul unei minime experiențe de management. Dovadă a „experienței” stă faptul că, odată ajuns director, Preda a ignorat total nevoile radiocomunicațiilor și a început urgent să facă investiții în … construcții civile.

Citește și Curiosul caz al lui Dragoş Preda, propunerea pentru şefia Radiocomunicaţiilor. Ce bani ar fi trebuit plătiţi pentru numire şi ce sprijin are

„Eterna găleată a jafului” – dintr-un buget de 51 de milioane EUR, mai puțin de 2 milioane de euro vizează activitatea de bază, restul de 49 mil EUR se duc pe consultanta în construcții, termopane, renovări de fațade…

În timpul asta, emisiunile România Actualități și TVR se târau pe tot teritoriul României cu semnal de sub 40% și întreruperi frecvente.

(Jaf = cheltuială fără măsură, risipă; distrugere; Sursa DEX)

Citește și S.N. Radiocomunicații a lăsat mut Radio România

De la beizadea, la prinț de Radiocom

Acum Preda își dorește permanentizarea sa în funcția de director, poziție din care să nu mai poată fi demis sau revocat. Sursele noastre spun că deja în Radiocom, sub patronajul Ministerului Cercetării și Comunicațiilor, a fost declanșată procedura de implementare a ordonanței 109, în fapt cu un singur scop: permanentizare pentru următorii 4-8 ani, a lui Dragoș Preda.

Iar aici a apărut în poză un nou personaj, Ioana D., indicată drept persoana cheie în aranjarea procedurii de permanentizare a lui Dragoș Preda. Aceasta ar avea rolul, spun sursele, de a „desena” procesul de selecție al consultanților pentru procedura 109, astfel încât respectivul consultant să poată promova, în mod exclusiv pe dl Dragoș Preda.

Rămâne de văzut care este părerea ministrului Marcel Boloș, despre astfel de aranjamente de promovare într-o poziție cheie a statului român, a unui personaj care este mult mai apropiat de sinecurile politice decât de nevoile fundamentale ale statului român.

Pentru că nu doar Radioul și Televiziunea publică sunt nemulțumite de calitatea serviciilor Radiocom-ului lui Preda, ci și Ministerul Apărării Naționale. Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here