NEPI propune acţionarilor dividende în valoare totală de 48 de milioane de euro

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare cumulată de 48,25 milioane euro sau acordarea de acţiuni noi.

„Acţionarii sunt înstiinţaţi că s-a aprobat de către Consiliul de Administratie o distribuţie semestrială de 17,35 euro cenţi pe acţiune pentru cele şase luni încheiate la data de 31 decembrie 2014 şi că acţionarilor li se oferă posibilitatea de a opta între a primi o restituire de capital printr-o emisiune nouă de acţiuni NEPI la un preţ de emisiune de 8,46 euro pe acţiune, raportul fiind de 2,05 de acţiuni NEPI noi pentru fiecare 100 de acţiuni NEPI deţinute la data de înregistrare, 20 martie 2015 (restituirea de capital), sau dividendul în numerar, acesta fiind de 17,35 euro cenţi pe acţiune (dividend în numerar)”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de fondul de investiţii imobiliare Bursei de Valori de Bucureşti (BVB).

Acţionarii vor primi dividendul în numerar, cu excepţia celor care optează pentru restituirea de capital. Restituirea de capital este implementată cu scopul de a oferi acţionarilor posibilitatea să îşi majoreze deţinerile la NEPI şi să se menţină o flexibilitate în ceea ce priveşte resursele de numerar ale companiei, potrivit mediafax.ro

Dividendul propus de companie este cu 17% peste cel acordat din profitul din primul semestru al anului trecut, de 14,87 euro cenţi pe acţiune. Atunci, valoarea dividendelor propuse a fost de 35,7 milioane euro, însă cei mai mulţi acţionari au optat pentru emisiune de acţiuni noi.

Dividendul în numerar va fi plătit din profitul distribuibil al companiei. Noile acţiuni NEPI, care se vor emite în baza restituiri de capital, vor fi finanţate prin reducerea unei părţi din contul primelor de emisiune al societăţii (însemnând o reducere a capitalurilor proprii)”, se mai arată în comunicat.

NEPI a raportat pentru anul trecut un profit atribuibil acţionarilor de 99,2 milioane de euro, cu 72,8% mai mare faţă de câştigul din anul precedent, de 57,4 milioane euro.

Încasările din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu 57,2%, la 87 milioane de euro de la 55,32 milioane euro în 2013.

La finele lunii decembrie, NEPI avea datorii de 302 milioane de euro faţă de 328,97 milioane euro în 2013.

Activele fondului erau estimate la sfârşitul lunii decembrie la 1,54 miliarde euro, în urcare cu peste 500 milioane de euro faţă de finalul anului 2013.

În prezent, NEPI gestionează, printre altele în România, Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here