Cum și-au bătut joc șefii CJ Brașov de aproape o jumătate de milion de euro

intrare-judet-brasovUn centru social construit de Consiliul Judeţean Braşov la Făgăraş este abandonat de cinci ani şi se degradează de la o zi la alta, fără ca autorităţile să-i poată găsi o utilizare. Clădirea a fost lăsată de izbelişte cu puţin înainte de finalizare şi a costat două milioane de lei. Într-unul din cele mai sărace cartiere ale oraşului, construcţia a rămas martorul unei investiţii eşuate, de care ar fi trebuit să se bucure copii din familii cu venituri reduse.

Clădirea a fost construită în mijlocul cartierului Combinat. Destinaţia iniţială a rămas doar pe hârtie: centru social pentru copiii din familii cu venituri reduse. Constructorii au turnat fundaţia, au ridicat clădirea din placaj de lemn, au montat acoperişul, s-au ocupat de instalaţiile interioare şi au amenajat în faţă un parc pentru copii.

„Centrul a fost abandonat după ce constructorii au montat sistemul de izolare termic cu polistiren şi geamurile termopan. Această investiţie s-a degradat în ultimii ani de la o zi la alta, iar acum clădirea şi parcul amenajat în faţa ei au ajuns o adevărată ruină”, relatează reporterul Digi24 Braşov, Claudiu Loghin. Întreaga investiţie a costat aproximativ două milioane de lei şi a fost finanţată din banii Consiliului Judeţean Braşov.

„Aruncăm cu banii aşa, degeaba? Cum, nu-i posibil aşa ceva”, spune un localnic. „Ce să mai merite, că uite, n-o făcut drumurile pe la noi, uite, îţi rupi gâtul pe aici, ce să mai bage banii acolo?”, spune un localnic. Primăria Făgăraş nu a făcut niciodată recepţia acestei lucrări. E şi motivul pentru care, spun edilii, clădirea se degradează fără ca cineva să o poată folosi în vreun fel. „În anul 2010, Consiliul Local a dat Consiliului Judeţean o suprafaţă de teren pentru construirea unui imobil pentru rromi şi ştiu că până în ziua de astăzi nu s-a făcut vreo predare către Primăria Făgăraş”, spune Cătălin Cârje, viceprimarul municipiului Făgăraş.

La Consiliul Judeţean Braşov, preşedintele şi administratorul public sunt plasaţi sub control judiciar, într-un dosar de corupţie. În lipsa lor, nimeni din conducerea instituţiei nu-şi aminteşte detalii despre investiţia eşuată, de la Făgăraş.

Niciunul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Braşov nu a dorit să motivele pentru care lucrarea a fost abandonată după ce clădirea a fost finalizată aproape în totalitate. În acest an, Primăria Făgăraş s-a asociat cu un ONG şi vrea să cheltuie 290.000 de franci elveţieni exact în scopul declarat al investiţiei abandonate din cartierul Combinat: amenajarea unui centru pentru copiii din familii sărace.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here